Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Wilt u uw houten vloer combineren met vloerverwarming? Dat kan, dankzij Multiplank! Deze bestaat uit enkele toplagen op een berken triplex, maar heeft wel de uitstraling van een originele planken vloer. Door zijn samenstelling is Multiplank perfect bestand tegen hoge en lage luchtvochtigheid. De garantie voor een mooie en stabiele vloer voor jarelang woongenot. Multiplank is bovendien makkelijk te leggen en verhuisbaar.
Voor de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming passen wij twee methoden toe; een zwevende of vaste vloer.

Zwevend

Het zwevend leggen van een Multiplank op vloerverwarming is een simpele en snelle oplossing. Onder de Multiplank leggen wij een ondervloer met gaatjes die de warmte doorlaten. Omdat er toch altijd lucht tussen de vloer en beton aanwezig blijft, is het rendement van de vloerverwarming niet optimaal.

Vast

De beste oplossing is dan ook een vaste, verlijmde vloer. Het grote voordeel hiervan is dat er geen lucht tussen de vloer en de bodem zit en de warmte direct in de plank terecht komt. De vloer warmt iets langzamer op dan bijvoorbeeld een plavuizen vloer, maar houd de warmte wel langer vast. Een houten vloer met vloerverwarming geeft dan ook een hoger rendement dan een stenen vloer.

FloorStyling Hoofdweg boven 57 8433 LD Haulerwijk T. 06-21861959 M.
powered by: knoop.frl