Vele mogelijkheden met eiken vloeren

Floorstyling is een specialist in het bewerken van eiken vloeren. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden die wij u kunnen bieden.


"Oude" uitstraling
Oude eiken worden vaak hergebruikt voor restauratie en worden zelden in de handel gebracht. Om toch een "oude" uitstraling te creéren, worden meestal nieuwe vloeren verouderd en een trommel met stenene en bouten en moeren. Er ontstaat een natuurlijk beeld van een oude vloer, met overal lichte beschadigingen. Daardoor lijkt het echt een oude eiken vloer.Deze houten vloer kunt u het beste ter plaatse laten behandelen. Door het licht opschuren van de vloer verdwijnen de meesnte splinters, die natuurlijk hinderlijk zijn als u bijvoorbeeld op blote voeten loopt. Wilt u helemaal geen splinters, dan kunt u de vloer ook walsen. De uitstraling blijft dan hetzelfde, de zijkant wordt niet mee verouderd.

Gestreept oppervlak

Sinds kort bezagen we ook vloerdelen, wat de vloer een gestreept oppervlak geeft. Dit lijkt sterk op de uitstraling van planken zoals die vroeger uit de zagerij kwamen. Deze vloeren kunnen in lek gewenste kleur leveren. 

Wij kunnen uw vloer ook vooraf in de gewenste kleur bewerken. Zo kunt u ook in een bewoond huis gemakkelijk een nieuwe vloer leggen.

Massief eiken vloer
Floorstyling levert ook massieve eiken vloeren met een dikte van 2 cm. Deze vloeren worden voornamelijk toegepast wanneer men kiest voor een oudere uitstraling, de structuur van het hout komt zo beter tot het recht.

Massieve houten vloeren kunnen gemiddeld zo'n 6 weken worden geschuurd en kunnen meerdere keren weer worden geschuurd of in de olie / lak worden gezet. Massieve planken vloeren die zwevend zijn gelegd, zijn verhuisbaar of kunnen eventueel aan een derden worden doorverkocht.

Scherpe contrasten
Door het roken van een houten vloer krijgt de vloer scherpe contrasten. De vloer oogt daardoor natuurlijker. Het roken kunnen wij eenvoudig ter plekke uitvoeren. We laten dan een ammonia reageren  op het looizuur in het eikenhout. Het resultaat is een licht - tot donkerbruine kleur, afhankelijk van hoe lang de ammonia  op het eiken inwerkt. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk; gerookt naturel, wit,grijs,zwart, etc.

 

Multiplank eiken vloer
Ook voor een multiplank houten vloer kunt u bij ons terecht. Dit is een houten vloer waarvan de bovenkant bestaat uit een toplaag van kwalitatief zeer hoogwaardig hardhout, terwijl de vernuftige basislaagdaaronder is opgebouwd uit een eersteklas multiplex onderzijde ( watervast verlijmd)

Geluidloos
Een vrijwel geluidloze parketvloer in uw appartement? Voor Floorstyling is dat geen probleem!

De ondervloer Timbermate exel dempt namelijk tot 23db. Omdat hout van nature al een dempende werking heeft, voeldoet de combinatie met de ondervloer ruimschoots aan de normen. Een andere optie is het vast verlijmen, maar dit vereist een ondervloer. Uiteraard is dit ook mogelijk.FloorStyling Hoofdweg boven 57 8433 LD Haulerwijk T. 06-21861959 M.
powered by: knoop.frl